Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Över 13 döda i jordskred i Myanmar

Minst 13 gruvarbetare och säkerhetsvakter har omkommit i ett jordskred i norra Myanmar, uppger myndigheter. Räddningsarbetare letar samtidigt febrilt efter fler offer kring den kollapsade jadegruvan.

Det jaderika Hpakant-området har drabbats av flera dödliga jordskred. Bilden är från april i år, då över 50 personer omkom i ett skred i området.Bild: Zaw Moe Htet/AP/TT
Uppgifterna om antalet döda varierar och enligt Reuters ska minst en polis finnas bland de omkomna.
Varje år omkommer dussintals människor i skred som orsakas av jadebrytning i området. Industrin är farlig och dåligt reglerad i staten Kachin i nordöstra Myanmar.
Olyckan inträffade tidigt på morgonen i det jaderika Hpakant-området, uppger landets brandförsvar på Facebook.
Två skadade och 13 döda har skickats till ett lokalt sjukhus, skriver myndigheten.
Enligt en polis på plats kollapsade den övre delen av gruvan och rasade 200 meter, ner på de personer som låg under och sov.
Trots att nya regler säger att gruvarbete ska avbrytas under regnsäsongens mest intensiva period, från juli till september, stannar vissa arbetare ändå kvar på platserna.
Hpakant-området har drabbats av flera dödliga jordskred. I april omkom över 54 personer i ett kraftigt skred som begravde både arbetare och fordon.
Gå till toppen