Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Attack mot marknad i Jemen – flera döda

Flera personer har dödats i en attack mot en marknad i provinsen Saada i nordvästra Jemen. Uppgifterna om vem som ligger bakom attacken går isär. På bilden vraket av en buss som förstördes vid en attack i Saada i fjol. Arkivbild.Bild: Hani Mohammed/AP/TT
Flera personer har dödats i en attack mot en marknad i provinsen Saada i nordvästra Jemen. Uppgifterna om vem som ligger bakom attacken går isär.
Enligt en företrädare för ett lokalt sjukhus dödades 13 personer medan 23 skadades i ett flyganfall av den saudiskledda militäralliansen. Huthirebellernas tv-station al-Masirah uppger att 14 personer omkommit. Bland de döda ska barn finnas.
En talesperson för alliansen säger i ett uttalande i stället att det var Huthirebellerna som angrep marknaden. I uttalandet anges inte vilken sorts attack det skulle röra sig om eller hur många dödsoffer som krävdes.
Gå till toppen