Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taube ställer in – fortfarande sjuk

Sven-Bertil Taube, 84, har ställt in de flesta av sommarens inbokade konserter. Arkivbild.Bild: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Sven-Bertil Taube ställer in sin medverkan på en gratiskonsert på Sjöhistoriska i Stockholm tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Han ersätts av operasångerskan Malena Ernman, skriver Dagens Nyheter , som är en av arrangörerna.
– Det viktigaste nu är förstås att Sven-Bertil Taube återfår hälsan under bästa möjliga omständigheter. Samtidigt är jag själaglad att Malena Ernman på kort varsel kan ställa upp och sjunga, säger DN:s kulturchef Björn Wiman.
Sven-Bertil Taube tvingades i juni ställa in sin medverkan i årets ”Så mycket bättre” samt flera av sommarens inbokade konserter, då han belagts med flygförbud på grund av sitt hälsotillstånd.
Förra veckan vårdades han på sjukhus i London och berättade för Aftonbladet att han drabbats av luftrörskatarr.
– Det är slem i lungorna. Jag har haft vatten runt lungsäcken och hjärtat och sånt där som gör det mycket svårt att andas, sade han.
Han uppgav dock att han är på bättringsvägen.
– Jag är inte bra, men det är bättre, sade han till tidningen.
Gå till toppen