Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter bilbränderna – Furulunds bilägare utsattes för inbrottsvåg

I helgen totalförstördes fem bilar i Furulund vid anlagda bränder. Två personer har häktats för brotten.
Några nätter senare drabbades byns bilägare av en ny serie sabotage och inbrott.

Natten till lördagen totalförstördes fem bilar på Trädgårdsgatan i byn Furulund vid anlagda bränder. En 26-årig man och en 22-årig kvinna greps tillsammans i närheten av brandplatsen. Båda häktades på tisdagen, misstänkta för mordbrand.
Men vandaliseringen i byn fortsätter. Natten mot onsdagen utsattes sammanlagt fem fordon som stod parkerade på Trädgårdsgatan, Stävievägen och närliggande gator för inbrott och inbrottsförsök. På flera av bilarna har rutor krossats innan de genomsökts. I ett fall blev stöldgodset nycklar, i ett annat mynt. I ytterligare ett fall är tändningslåset förstört och det finns tecken på att någon har försökt stjäla fordonet.
Polisen har kontaktats av en person som blev vittne till en av händelserna, och som lämnat signalement på en mansperson.
Samma natt har någon också krossat två rutor på en bil som stod parkerad på Höders gränd. Ungefär samtidigt har bilrutan på ett fordon vid Gärdevägen slagits sönder, och polisen har kunnat säkra blodspår. Eftersom inget anmälts som stulet rubriceras de senare händelserna som skadegörelse.
– Vi utreder naturligtvis kopplingar mellan de här ärendena. Det finns ju ett vittne, och vi kommer att titta vidare på blodspåret och se om det blir några DNA-träffar, säger kommunpolis Håkan Persson.
– Om folk har sett eller hört något så är vi tacksamma för information.
Gå till toppen