Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FC Rosengård tappade i Skånederby

Matchen blev precis som de befarat. Då tappade FC Rosengård poäng i Skånederbyt mot Vittsjö.
– Vi hade svårt att hantera naturgräset, säger FCR-tränaren Jonas Eidevall.

Rosengårds Malin Levenstad.Bild: Christoffer Borg Mattisson
Innan matchen sa Jonas Eidevall att han inte ville att Vittsjö skulle få stå lågt och försvara sig och sedan gå på kontringar. Men just precis så blev det.
– Ja, så blev det. Vi hade bekymmer där ute. Det är tack vare Zećira Musović som vi håller oss kvar i första halvlek, sa Eidevall.
I den andra spelade gästande FCR bättre och det var jämnt. Men ingen av lagen fick hål på varandra.
– Vi arbetar hårt, men når inte upp till några högre höjder varken individuellt eller kollektivt och då räcker det inte mot ett lag som Vittsjö.
– Det är bara att gå tillbaka till träningsplanen och jobba för att höja nivån igen.
En av anledningarna till att det inte gick hela vägen för FCR – förutom ett riktigt bra försvarande Vittsjö – var enligt Eidevall naturgräset.
– De spelar väldigt kompakt och välorganiserat och jobbar hårt och då klarar vi inte av att flytta bollen tillräckligt snabbt på naturgräset som vi gör på konstgräs.
– Det gör att vi blir frustrerade för att vi inte lika snabbt får ett läge att gå framåt och till slut går vi framåt ändå och de kan bryta och ställa om. Vi måste både ha högre tempo på naturgräs när vi spelar där och ha bättre tålamod än så här.
Bild: Christoffer Borg Mattisson
Gå till toppen