Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ericsson-veteranen vände vinden för Vestas

Från i dag är Anders Runevad en fri man. Efter sex år kliver han av vd-posten för det danska vindkraftsbolaget Vestas. Det har varit en resa där omsättningen nära fördubblats, förlust vänts till miljardvinster – och aktiekursen gått från dryga hundralappen till över 600 danska kronor som mest.

59-årige Anders Runevad slutar som vd för det danska vindkraftsbolaget Vestas: ”Jag ser fram emot att kunna bestämma över min egen tid i större utsträckning, efter sex år här och 35 år i ganska tunga chefsjobb där du alltid måste vara tillgänglig”.Bild: Linda Axelsson
Det var ett krisdrabbat vindkraftsbolag som Anders Runevad tog över, när han klev in i vd-rummet på Vestas den 1 september 2013. Omsättningen hackade och bolaget plågades av återkommande förluster. Det året stannade omsättningen på 6,1 miljarder euro, drygt 15 procent lägre än året före.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen