Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkta barnmordet utreds av annan kommun

Trelleborgs kommun ska anlita en extern granskare efter att en kvinna och ett barn hittats döda i kommunen, skriver Skånska Dagbladet.

En 47-årig kvinna och hennes son hittades döda i sin bostad i centrala Trelleborg i juli. Polisen hanterar ärendet som ett fall av mord och ett fall av självmord.
HD och Sydsvenskan har tidigare skrivit om att kommunen planerar att göra en Lex Sara-anmälan.
Både en läkare och en sjuksköterska inom psykiatrin har vid olika tillfällen 2016 gjort anmälningar till socialtjänsten och uttryckt oro över mammans lämplighet att ta hand om sin son.
Men trots flera anmälningar från sjukvården valde socialtjänsten att inte inleda någon barnavårdsutredning. Inte heller efter att man inlett en utredning efter att pappan 2018 gjorde en orosanmälan gjordes någon åtgärd.
Nu säger Anniki Tinmark, socialchef i Trelleborg, att granskningen ska göras av en annan kommun.
– Vi har många proffsiga här hos oss. Men för vår egen del och för skattebetalarna vill vi att det görs en bra utredning som är så neutral som möjligt, säger Annikki Tinmark, socialchef i Trelleborg till Skånska Dagbladet.
Gå till toppen