Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Hur blir väntan när det inte är sol och varmt?

Det finns inget skydd eller någon vinkel där du kan stå för att skydda dig, skriver Marvin Dahl om de nya hållplatskurerna.Bild: Sandra Henningsson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Läste om hur de nya hållplatserna i Lund för spårvagnarna ska få underhållning och värme.
Det är helt underbart och bra, tycker jag, men när jag ser bilden på hållplatsen så undrar jag vem som har designat dessa platser? Tydligen inte någon som åker buss eller spårvagn när det är regn, snö, blåst eller alla tre samtidigt. Det finns inget skydd eller någon vinkel där du kan stå för att skydda dig.
Har inte den som har ritat dessa hållplatskurer åkt buss eller erfarenhet av hur klimatet är i Sverige? Har inte kommunen specificerat att de vill beställa och betala för hållplatskurer som ger skydd vid sämre väder?
Många frågor, men när jag ser hur hållplatskurerna skall se ut så tycker jag de är fina och snygga men bara så länge det är sol och varmt.

Marvin Dahl

Gå till toppen