Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

De startar Malmös första pop-up-vinbar

Ostbutik på dagarna – stimmig vinbar en kväll i veckan. Dessutom nya teman och viner varje vecka. Det är upplägget när vinnördarna Mange Jönsson och Daniele Fherm startar pop-up-vinbaren La paloma på Östra Rönneholmsvägen.

Mange Jönsson och Daniele Fherm framför Ost & Vänner där de ska öppna pop-up-vinbaren La paloma.Bild: Sally Wahlstedt
Två vita, en brun, la paloma och notan. Så kunde en beställning låta på en enklare restaurang i Sverige mellan 1922 och 1955. De vita och bruna var spritransonen: två snaps och en avec. La paloma, som betyder duva på spanska, var en omskrivning för den maträtt man var tvungen att beställa in för att få dricka alkohol. Ofta flög samma maträtt fram och tillbaka mellan matsalen och köket många gånger, eftersom ingen hade något intresse av att faktiskt äta den.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen