Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dömdes för dödsmisshandel i Lund – nu vill LKF säga upp hyresavtalet

Den 46-årige Lundabo, som våren 2018 knivhögg en granne så svårt att denne sedan avled av skadorna, riskerar att bli av med sin lägenhet.

Poliser i arbete på Plåtslagarevägen i Lund den 16 mars. Den dödsmisshandlade mannen återfanns på gräsmattan nedanför den dömde 46-åringens lägenhet.Bild: Patrick Persson
Den 16 mars 2018 larmades polisen i Lund: en död man hade hittats utanför en fastighet på Plåtslagarevägen. Mannen var knivhuggen i benet ett flertal gånger och hade avlidit av sina skador, när han försökt ta sig ut från fastigheten.
Snart häktades en boende i området, en idag 46-årig man. Efter rättegångar i tings- och hovrätt dömdes han för grov misshandel och grovt olaga tvång till fängelse i två år och sex månader. Vapnet som använts var ett grillbestick.
Nu önskar mannens hyresvärd, LKF, att säga upp honom från sin lägenhet. Offret i dödsmisshandeln var nämligen även han hyresgäst hos LKF och granne med 46-åringen. Fastighetsbolaget skriver i sin ansökan till hyresnämnden att den grova misshandeln innebär att han gjort sig skyldig till en ”särskilt allvarlig störning”.
I domen slås också fast att 46-åringen samma kväll låst in en annan granne, också han hyresgäst hos LKF.
Som om inte detta skulle vara nog, har 46-åringen tidigare varnats upprepade gånger för högljudda fester, bråk och stök. Grannarnas ”befogade rädsla och obehag” gör att LKF nu kräver att 46-åringens hyresavtal ska upphöra.
– Det är särskilt allvarligt att han har gett sig på en boende i området. Det har skapat oro bland grannarna och det är klart att det finns boende som undrar om han kommer tillbaka till sin lägenhet, säger LKF:s jurist Andreas Persson till tidningen Hem och hyra.
Läs också 36-åring döms till fängelse för knivbråk
Läs också Man anhållen efter misstänkt mord vid bostad i Lund
Gå till toppen