Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

E3 råkade hänga ut tusentals journalister

E3-mässan läckte känslig information på sin hemsida. Arkivbild.Bild: Casey Rodgers/AP/TT
Arrangören bakom den stora spelmässan E3 har av misstag läckt kontaktuppgifter och adresser till 2 000 registrerade speljournalister och andra besökare, skriver Deadline.
De känsliga uppgifterna fanns i ett dokument på E3:s hemsida och listan plockades bort när misstaget uppdagades. Men då hade informationen redan spridits vidare på nätet.
Tabben upptäcktes av journalisten Sophia Narwitz, som lade upp en video på Youtube om saken sedan hon slagit larm till arrangören Entertainment Software Association, ESA.
I videon riktar Narwitz hård kritik mot ESA, som hon menar har försatt många journalister i fara då hämndlystna nättroll och extremister kan använda uppgifterna till trakasserier.
”Vi beklagar detta och har vidtagit åtgärder för att säkerställa att det inte ska inträffa igen”, skriver arrangören i ett uttalande.
E3 i Los Angeles räknas som världens största och viktigaste spelmässor. Årets upplaga ägde rum i juni och lockade över 66 000 besökare.
Gå till toppen