Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra raka titlar för aktien och Fairplayspelaren Kajsa Rinaldo Persson

Hon har vunnit 15 raka matcher i sommar - utan att förlora ett set. Fair play-spelaren Kajsa Rinaldo Persson har dessutom sålt ut sig som aktie.
– Jasså? Ja, så kan det nog vara, säger hon och skrattar.

Fair play-spelaren Kajsa Rinaldo Persson har totaldominerat svensk tennis i sommar.Bild: PETTER ARVIDSON
Kajsa Rinaldo Persson har spelat samtliga matcher i sommar på hemmaplan. Då har hon krossat allt i sin väg och vunnit fyra titlar.
Själv hade hon dock inte koll på att hon vunnit 15 matcher i rad.
– Nej, det hade jag faktiskt inte, säger hon och skrattar.
Men att hon vunnit varje set har hon dock koll på.
– Ja, så är det. Men jag brukar inte spela så mycket i Sverige. Jag gjorde det bara eftersom jag ska operera handleden i augusti och inte visste om jag skulle ha ont eller inte.
– Det blir en annorlunda nivå jämfört med sommartouren som jag brukar spela i, men jag har gått in med inställningen att göra det bästa av situationen. Även om det kanske har varit lite lägre tempo än vad jag är van vid har jag lyckats fokusera på rätt saker. Så jag är nöjd med min sommar.
Operationen hon ska göra innebär att hon bara missar spel under tre till fyra veckor. Men tack vare sommarens storspel ska hon nu passa på att spela en turnering utomlands innan hon lägger sig under skalpen.
– Jag har en knöl i handleden som jag ska ta bort. Det är ingen super big deal och eftersom det har känns bra i sommar åker jag till Belgien och spelar nu på måndag. Det är ändå en 25.000-dollarstävling.
Men så stora pengar är hon inte van att spela om. Under 2017 valde därför Fair play-spelaren att sälja sig själv som en aktie.
– Tennis är en väldigt dyr sport och det är nu som jag behöver pengar för att kunna satsa.
– Jag fick höra att en annan idrottare gjort det, så då valde jag också att sälja mig som en aktie. Det känns bra, för går det bra för mig, får de som valde att satsa på mig också pengar, säger hon.
Gå till toppen