Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så får du stopp på ”pappa betalar”

Mamma pröjsar för familjemiddagen ute, trots att både du och syskonet är över 30. Pappa står för resan under sommarsemestern för hela familjen, inklusive de vuxna barnen med varsina heltidslöner. Känner du igen dig? Då kan det vara dags att göra bodelning mellan förälder och barn.

Föräldrar som fortsätter att betala för sina vuxna barn är inte helt ovanligt, men det kan påverka relationen mellan barn och förälder negativt. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Föräldrar som bjuder sina vuxna barn på festliga utemiddagar och resor är inte ovanligt. Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano bank, känner igen bilden. Hon tror att föräldrarnas bjudningar har flera förklaringar. Till exempel kan ren vana ligga bakom, men bjudningarna kan också vara ett sätt att få tillfälle att umgås med sina barn.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen