Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TFF tappade ledning i slutminuterna

TFF hade så smått börjat blicka uppåt i tabellen när det ända in i slutminuterna såg ut att bli en tredje seger i rad. Men Syrianska skickade upp mittbacken Patrick Dyrestam högre upp i banan, fick tryck och till slut kunde också just Dyrestam skicka in kvitteringen i matchens allra sista ordinarie minut.

Patrick Dyrestam.Bild: ANDREAS SANDSTRÖM
– En besvikelse såklart, tre poäng idag hade betytt mycket för oss inte minst för att minska avståndet nedåt i tabellen. Nu är det många lag inom bara några få poäng, konstaterade TFF-tränaren Peter Swärdh.
Trelleborg började matchen bäst och fick en tidig ledning när Erik Andersson satte 0–1 efter en omställning tio minuter in. När Dennis Agyare Antwi fyllde på till 0–2 i den 17:e minuten verkade allt flyta på och det fanns chanser att göra fler innan halvtid.
– Det borde vi gjort, 0–3 hade dödat matchen. Det var kanske nyckeln såhär med facit i hand, tillsammans med att vi tappade höjd i försvarsspelet i andra halvlek, menade Peter Swärdh.
Både Erik Andersson och Oscar Johansson tvingades utgå i början av andra halvlek, något som gjorde det lättare för Syrianska att kliva upp högre i banan och komma djupare ner på Trelleborgs planhalva. Reduceringen i 65:e minuten gav luft under vingarna.
– Sedan kunde det ju gått hur som helst i slutet, antingen att de satte någon chans i sin slutpress eller att vi fått möjligheter i omställningar. Men nu gick det åt deras håll, konstaterade Peter Swärdh besviket.
Gå till toppen