Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredaren: ”Man väljer att bosätta sig med likar”

Boendesegregation föder ojämlikhet, det menar Marika Lindgren Åsbrink som är författare till LO:s rapport om överrepresenterade yrken och ojämlikhet. ”Ett av problemen med segregation är att man får dålig förståelse för hur andra människor har det”, säger hon.

Marika Lindgren Åsbrink är rapportförfattare till ”och aldrig mötas de två”. En del i LO:s jämlikhetsutredning.Bild: Foto: Privat
Var bor egentligen människor med olika yrken? Det är utgångspunkten för rapporten ”Och aldrig mötas de två”. Rapporten är en del av LO:s arbete med jämlikhetsutredningen och det är Marika Lindgren Åsbrink, utredare på LO, som står bakom den. I rapporten har LO undersökt i vilken utsträckning olika kommuner är blandade yrkesmässigt, samt om det finns en majoritet av hög- eller lågavlönade yrken.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen