Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

13-åring fick föras till akuten efter spritfest på skolgård

I helgen fick en 13-årig flicka föras till akuten efter en spritfest på en skolgård i Vellinge kommun. Efter händelsen har polisen upprättat en anmälan om brott mot alkohollagen.

Strax efter 18-tiden på lördagen tillkallades polis och ambulans till en skolgård i Vellinge kommun. Tre flickor, som samtliga är i 13-årsåldern, ska enligt anmälan ha delat på flera flaskor starksprit, som också anträffades på platsen. En av tonåringarna hade druckit så mycket att hon fick föras till barnakuten.
Det är i nuläget oklart hur flickorna kommit över spriten. Polisen har varit i kontakt med samtliga vårdnadshavare och upprättat en anmälan om brott mot alkohollagen.
– Man blir lite bestört när det rör sig om så unga personer, säger Janne Nilsson, kommunpolis på Söderslätt.
Han berättar att polisen i de tre sydkommunerna fått in ovanligt lite anmälningar om langning under sommaren. Trots att det generellt är en tid på året när det anordnas mycket ungdomsfester.
– Visst får vi tips någon gång ibland, men det är ingenting som har stuckit ut. Samtidigt vet vi att alkoholen bara är ett samtal bort för ungdomarna, säger han.
Gå till toppen