Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hon begärde timeout från förhållandet

För åtta år sedan bestämde sig Göran och Monica Sonesson för att ta en paus. Initiativet var hennes – hon tyckte att det drygt tjugoåriga äktenskapet hade börjat gå på tomgång.
– Jag sa till honom att jag ville ha en timeout, säger hon.

Monica och Göran Sonesson bestämde sig för att ta en paus och fundera på hur relationen kunde bli bättre. ”Jag funderade på vad jag hade gjort för fel. Det är ju aldrig bara ens fel att två delar på sig, den saken är ju klar”, säger Monica.Bild: Britt-Mari Olsson
Det verkar finnas en allmän uppfattning om att det är svårt för att inte säga omöjligt att lyckas ta en paus i relationen. I tråden ”Det här med paus i relationer …” på forumet Familjeliv märks skepsisen. ”Paus i ett förhållande, anser jag, är desamma som [att] man både vill äta kakan och ha den kvar. Man känner att man vill leka av sig lite, vara ’lite’ fri, singel ....MEN ändå ha en fot i farstun hos den andra liksom, för man vågar inte riktigt iaf ta steget”, skriver en signatur.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen