Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krävs på 200 000 kronor för dubbla barnbidrag

En kvinna krävs på närmare 200|000 kronor sedan det uppdagats att hon fått barnbidrag både i Sverige och i Danmark under fem års tid. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
Under fem år fick kvinnan barnbidrag och flerbarnstillägg i Sverige – samtidigt som hon fick samma form av ersättning även i Danmark. Nu kräver Försäkringskassan att hon betalar tillbaka närmare 200 000 kronor, rapporterar Lokaltidningen.
Familjen var bosatt i Sverige, men båda föräldrarna arbetade i Danmark och därför är det i första hand Danmark som ska betala ut barnbidrag för barnen, skriver Försäkringskassan i sitt beslut.
Det var när familjen flyttade till Danmark våren 2018 som allt uppdagades. Kvinnan hävdar själv att hon inte visste att det hade betalats ut ersättning i Danmark och att det var först nu hennes man bekräftat detta.
Gå till toppen