Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En till sjukhus efter skottlossning på Holma

En man i 20-årsåldern har blivit skjuten på Holma i Malmö. Han har förts till akuten med lindriga skador.

Bild: Patrick Persson
Larmet kom klockan 21.41.
Polis och ambulans larmades till en bostad på Holma efter att en man i 20-årsåldern uppgivit att han blivit skjuten. Polisen spärrade av ett område runt Holmaskolan som har sökts av med polishund specialiserad på vapen.
Vid 23-tiden meddelade polisen att avspärrningarna runt skolan är hävda.
Bild: Patrick Persson
Fanns det några vittnen till händelsen?
– Jag vill inte gå närmare in på det nuläget. Vi måste utreda händelsen för att få klarhet i vad som hänt, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen genomförde ett kort förhör med den skottskadade mannen innan han fördes till sjukhus med lindriga skador. Polisen åkte till sjukhuset för att hålla vidare förhör.
Söker ni efter någon gärningsperson?
– Med tanke på händelsens natur och polisens pågående arbete vill jag inte gå närmare in på det, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.
För två dagar sedan skadades en man i 40-årsåldern allvarligt sedan han blivit knivskuren på Tulpangatan, även det på Holma. Och för en vecka sedan skadades en annan man allvarligt då han knivskars i ett trapphus på Holma.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen