Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Messi skadad – missar Barcelonas USA-turné

Lionel Messi, här i samtal med lagkamraten Luis Suarez, satt på bänken i hela matchen när Barcelona slog Arsenal med 2–1 på Camp Nou i helgen.Bild: Joan Monfort/AP/TT
Storstjärnan Lionel Messi stannar hemma när hans Barcelona åker på försäsongsturné i USA. Anledningen uppges vara en vadskada som kommit i samband med att argentinaren återvänt till träningsspel med de spanska mästarna.
32-åringen fick ont i benet efter måndagens pass och tester har visat att det handlar om en belastning i vaden.
”Messi kommer stanna kvar i Barcelona... när han återigen blir tillgänglig för spel kommer att visa sig i hans återhämtning”, skriver Barcelona i ett uttalande på sin webbplats.
Klubben har två matcher inplanerade den kommande veckan, båda mot Serie A-laget Napoli. Den ena spelas den 7 augusti i Miami och den andra 10 augusti i Michigan.
På landslagsnivå har det annars varit en turbulent sommar för Messi. Efter tredjeplatsen i Copa América, där Messi blev utvisad i bronsmatchen mot Chile, anklagade han det sydamerikanska fotbollsförbundet för korruption och bestraffades för sina uttalanden med en tre månader lång avstängning från internationellt spel och dessutom ett bötesbelopp på 50 000 dollar, motsvarande knappt en halv miljon kronor.
Gå till toppen