Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: tiggeriet har upphört i Staffanstorp

För nästan tre månader sedan började tiggeriförbudet att gälla i Staffanstorp. Och förbudet efterlevs. Det säger både polisen och kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

I april beslutade kommunfullmäktige om tiggeriförbud på vissa platser i Staffanstorp.Bild: Björn Lindgren/TT
– De få som utövade passivt tiggeri, de har rättat sig efter ordningsstadgorna och slutat tigga på de platser som förbudet gäller, säger kommunpolis Christer Stålhandske.
Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) ger en liknande bild:
”Kortfattat kan man säga att tiggeriet har upphört. Det krävdes några påtalanden i början från kommun och polis om att det inte var tillåtet att tigga”, skriver han i ett sms till Sydsvenskan.
Det var i början på april som det omstridda tiggeriförbudet, som gäller vissa platser i Staffanstorp, klubbades i kommunfullmäktige. I maj började förbudet sedan att gälla.
Exakt vad som skulle bli konsekvenserna om någon trots allt skulle bryta mot reglerna är oklart.
– Liksom vilket brott som helst mot de lokala ordningsföreskrifterna så kan man i slutändan bli rapporterad för att bryta mot dem, säger Christer Stålhandske.
– God kommunikation är ett viktigt steg i det hela.
Gå till toppen