Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skånska festivaljättar i samarbete – startar ny inomhusfestival i Malmö

De skånska musikfestivalerna Big Slap och Summer On storsatsar på en helt ny inomhusfestival i höst. I november är det premiär för Project X i Malmö Arena med artister som Hov1, Rebecca & Fiona och Jireel på scenen.

Hov1 är en av de klara akterna för Project X i Malmö.Bild: Magnus Andersson/TT
Besökarna på housefestivalen Big Slap stod i lördags och väntade på dragplåstret och dj-stjärnan Armin van Buuren när det plötsligt dök upp ett meddelande på storbildsskärmarna.
”Project X Festival, ny inomhusfestival i Malmö Arena den 9 november.”
För Big Slap-arrangören Ali Eftekhari är det ett perfekt forum att släppa nyheten om en helt ny festival på.
– Vi har 15 000 partysugna personer på plats och man når ut direkt på ett bra sätt, säger Ali Eftekhari.
Ali Eftekhari.Bild: Irina Bernebring Journiette
Han har länge haft planerna på att dra igång en inomhusfestival, men det var först för fyra veckor sedan som han kontaktade arrangörerna bakom Båstadsfestivalen Summer On och frågade om de ville kroka arm i projektet. Bakom Summer On står trion Fredrik Olofsson, Fredrik Strebel och Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw. Till årets Summer On-festival hade de bokat Steve Aoki, Molly Sandén, Fricky, Tjuvjakt med flera.
– Eftersom vi ska göra en crossover-festival ville vi gärna få med Summer On-killarna eftersom de är duktiga på livemusik. Vi är bra på EDM (electronic dance music). De har en typ av publik och vi en annan. Vi når också ut bredare geografiskt, säger Ali Eftekhari.
Arbetsnamnet Project X har fått leva vidare och blir nu namnet på en heldagsfestival i Malmö Arena den 9 november. På scen kommer det att stå 8–9 artister och redan klara är Hov1, Rebecca & Fiona, Otto Knows, Jireel och Vigiland. De återstående namnen ser ut att kunna bli ännu större namn.
Rebecca & Fiona.Bild: Izabelle Nordfjell/TT
Även nästa års Big Slap kommer att gå åt det bredare hållet, avslöjar Ali Eftekhari.
– Vi kommer att ha två scener nästa år. En med mer livemusik och en edm-scen.
Till Project X kommer det att släppas 10 800 biljetter uppdelade på tre varianter.
– Vi kommer att ha 5000 biljetter till själva golvet och där blir det 18-årsgräns och barer på plats. Lite mer som Big Slap. På läktarna blir det 15-årsgräns och dit finns 5000 biljetter också. Sen kommer vi att ha 800 vip-biljetter, säger Ali Eftekhari.
Blir Project X en årlig festival?
– Ja, vi har redan spikat ett datum nästa år i arenan. Men planen är också att öka nästa år och köra i Halmstad och kanske Göteborg i samarbete med lokala arrangörer. Vi testar Project X i Malmö och sen utvärderar vi. Sen är planen att köra ytterligare projekt ihop med Summer On-gänget, säger Ali Eftekhari.
Håll koll på Malmös musikliv – följ Dygnet Runt på Instagram
Gå till toppen