Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ungdomsbrottare tog brons på VM

17-åriga Olivia Forsberg från Åkarp tog brons på ungdoms-VM i Bulgarien i helgen. Till vardags läser hon på brottningsgymnasiet i Klippan.

Olivia Forsberg hade till en början svårt att ta in segern när bronsmatchen var över.Bild: United World Wrestling
Det var i fredags som Olivia Forsberg tog hem bronspengen till sin hemmaklubb Dalby BK. Vid ungdoms-VM i Sofia, Bulgarien, vann hon över brottare från både Tunisien och Kina, men förlorade i semifinalen mot en ukrainska.
Bronsmatchen mot en indiska vann hon överlägset med 5-0.
Grattis. Hur känns det?
– Tack, det känns jätteroligt, verkligen. Det har varit lite svårt att ta in, men jag är både stolt och glad, så klart. Jag var nog lite chockad när bronsmatchen var över och förstod inte riktigt vad som hände, säger Olivia Forsberg.
Hade du väntat dig detta?
– Jag hade nog inte väntat mig något sådant här iallafall. Jag kom nia på EM i början av sommaren och det kändes skönt att kunna ta revansch. Det kändes i kroppen att jag har utvecklats en hel del. Det är ju också en del av charmen med brottning, att allt kan hända under en match.
Det verkar som ett bra sätt att avsluta sommarlovet på?
– Det får man väl säga. Om två veckor så ska jag ju tillbaka till Klippan, där jag läser på brottargymnasiet.
Vad blir nästa stora tävling för din del?
– Det har jag inte riktigt planerat med mina tränare ännu. Det har varit mycket brottning den senaste tiden, och jag måste fokusera på uppbyggnad nu för att bli starkare. Till hösten går jag upp till juniorklassen och ska tävla mot de som är upp till tjugo år. Men jag ser fram emot att mäta mig mot dem redan nu.
Gå till toppen