Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Inställt valutakrig gladde Wall Street

Uppåt på Wall Street. Arkivbild.Bild: Mark Lennihan/AP-TT
Kurserna steg på New York-börserna på tisdagen sedan Kina stabiliserat värdet på yuanen, landets valuta. Åtgärden minskade oron för att valutorna utvecklas till ett nytt vapen i det utdragna handelskriget mellan Kina och USA.
Pekings beslut fattades sedan det amerikanska finansdepartementet kallat Kina ”valutamanipulatör” – ett svar på det faktum att kineserna på måndagen lät yuanen sjunka till den lägsta nivån på ett årtionde. Det påverkade i sin tur Wall Street där de ledande indexen tappade kraftigt på måndagen.
Investerarna fann också tillförsikt i ett uttalande av Vita husets ekonomiske rådgivare Larry Kudlow, som sade att president Donald Trump planerar ett möte med den kinesiska handelsdelegationen i september.
Dow Jones industriindex steg 1,2 procent, det breda S&P 500-indexet ökade 1,3 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 1,4 procent.
Gå till toppen