Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Solskenskonserterna är tillbaka i Skanörs hamn

Tingsek kommer, Anders Norman också. Gör du?
Med start på onsdagen och tre kvällar framåt är det dags att hälsa solnedgången med sköna artister när Goodnight Sun intar Skanörs hamn.

Förra sommaren lockade Goodnight Sun storpublik till Skanörs hamn.Bild: Privat
Första solskenskonserten anordnades i Malmö 2006. Sedan dess har konceptet växt och spritt sig över Skåne. Nu är det andra sommaren på raken som Goodnight Sun åkt på turné till nio orter och med 45 inbokade konserter. Skanör blir näst sista stoppet på resan.
– Det är en fantastisk spelplats. Läget i hamnen är underbart. Förra sommaren blev en supersuccé med väldigt stor publik, säger artisten och arrangören Peter Tegnér.
"Goodnight Sun ger mig så otroligt mycket", säger artisten och arrangören Peter Tegnér.Bild: Martin Lindeborg
Upplägget ser likadant ut på alla platser. Varje kväll uppträder först en etablerad artist, som sedan följs av ett så kallat "solskott", en ung talang som oftast har lokal förankring. Under veckans konserter framträder bland annat Kajsa Westergren, som gått på Sundsgymnasiet. Kvällarna efter spelar systrarna Alice och Elin Jönsson från Skanör.
– Under turnén är det ungefär 70 ungdomar som medverkar. Jag försöker ge så många som möjligt chansen, och tänker att deltagandet är det viktigaste. Att de får vara med i det här sammanhanget, säger Peter Tegnér, som också kompar och spelar gitarr under varje konsert.
Magnus Tingsek spelar på hemmaplan.Bild: Patrick Persson
Bland frontfigurerna med Vellingeanknytning märks bland annat Tingsek, som bor i Höllviken, och lokalprofilen Anders Norman.
– Goodnight Sun ger mig så otroligt mycket. Mötet med ungdomarna, som jag repar och spelar med. Jag märker att det är en kick för dem, vilket gör att det blir en kick för mig. Man ger varandra god energi, säger Peter Tegnér.
Fakta

Goodnight Sun i Skanör

När: Onsdagen den 7 augusti till lördagen den 10 augusti. Konserterna startar klockan 20.

Var: Dansbanan i Skanörs hamn. Vid sämre väder flyttar spelningen in i Båtklubbens lokaler, där det finns plats för runt 75 personer.

Artister:

7 augusti: Sofia Talvik. Solskott: Kajsa Westergren, Louisa Krug och Alma Ljunggren.

8 augusti: Tingsek och Måns Mernsten. Solskott: Alice Jönsson.

9 augusti: Anders Norman. Solskott: Elin Jönsson.

10 augusti: Elisabeth Melander. Solskott: Majken Holmström.

Gå till toppen