Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Stoppa matchen mot Israel på fredlig väg.”

För den breda rörelse som är för en rättvis fred kan Israels statsterrorism aldrig användas som ursäkt våld eller antisemitism. Det skriver Nils Littorin som är ordförande i Kommunistiska partiets Malmöavdelning och som deltog i den demonstration som hölls i samband med Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel 2009.

Davis Cupmatchen mellan Sverige och Israel i Malmö 2009 spelades utan publik efter ett beslut i stadens fritidsnämnd vars ordförande förklarade att nämnden inte ville riskera att spelare, funktionärer eller kommunens personal skulle komma till skada.Bild: Stig-Åke Jönsson
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Adam Danieli, viceordförande för Fria Moderata Studentförbundet, och Marcus Björk, ordförande för den borgerliga studentföreningen Ateneum, beklagar att Davis Cupmatchen mellan Sverige och Israel i september tvingats flytta från Båstad till Stockholm på grund av säkerhetsskäl. Men ett större problem är att matchen spelas över huvud taget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen