Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige tappade i toppen av 470-VM

Fredrik Bergström och Anton Dahlberg har tappat i seglingens 470-VM. Arkivbild.Bild: Jesus Renedo/SAILING ENERGY
De svenska 470-seglarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har tappat sin ledning i VM i Enoshima, Japan. Tävlingen som också är för-OS inför sommarspelen i samma vatten nästa år.
Dahlberg/Bergström ledde i VM-sammandraget efter måndagens två inledande race men föll till fjärde plats under tisdagens tre seglingar i svåra förhållanden. Svenskduon, som i våras vann EM och är ett medaljhopp inför OS, ligger nu bakom trean Italien, tvåan Australien och ledande Spanien inför fortsättningen. Sveriges andralag på herrsidan, Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar, ligger på 20:e plats totalt.
Det enda svenska damlaget i 470-klassen, med Olivia Bergström och Lovisa Karlsson i besättningen, har haft det tungt under VM:s inledande dagar och ligger på plats 34 av 39. Japan leder före Polen och Storbritannien.
Gå till toppen