Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Vi monterar inte glasen förrän strax före start

Orsaken till att det inte är något glas än i spårvägskurerna är att Skånetrafiken vill minska risken för skadegörelse.Bild: Sandra Henningsson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Svar till Marvin Dahl, Sydsvenskan 3 augusti.
Spårvagnstrafiken startar först om ett år och väderskydden är därför inte helt färdigbyggda ännu. Spårvagnarnas väderskydd kombinerar design och funktion. Förutom sedumtak, träbänkar och informationsskärmar kommer det också att monteras glas, både på väderskyddens baksidor och på sidorna, för att i bästa möjliga mån skydda mot regn, vind och snö.
Under hösten kommer vi även att testa värmare i ett av väderskydden på hållplatsen Universitetssjukhuset. Blir det bra kommer detta att installeras i de övriga väderskydden längs spårvägssträckan. Spårvagnsväderskydden börjar monteras i oktober och fortlöper fram till våren. Glasen i väderskydden monteras tätt inpå trafikstarten för att minimera risken för skadegörelse.

Christoffer Fransson

Projektledare kundmöte, Skånetrafiken
Gå till toppen