Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Envist lågtryck ger dystra solutsikter

Ett envist lågtryck ligger över Sverige med moln, regn och åska som följd. SMHI varnar för stora regnmängder.

Regn och rusk på många håll. Arkivbild.Bild: Carina Johansen
Klass 1-varningar för kraftiga lokala regn- och åskskurar har utfärdats för Gävleborg, Västernorrland och Härjedalen.
Även i västra delarna av Götaland kan kraftiga skurar förekomma under onsdagen, med stora regnmängder på kort tid, enligt SMHI.
På många håll hänger molnen från himlen och i större delen av Sverige ser chanserna till ihållande soligt väder ut att bli få under veckan.
– Det är ett större lågtrycksområde som täcker större delen av landet som gör att det är ostadigt väder, där det kan bildas skurar och åska, säger Sofia Söderberg, meteorolog vid SMHI.
Risken för kraftiga lokala regn i södra Norrland finns kvar under torsdagen och kan spridas till delar av Svealand och Götaland. Ovädret på västkusten rör sig inåt landet, men verkar då avta, enligt SMHI:s prognoser.
– Det kommer att fortsätta att variera en del, växlande molnighet och tidvis ganska mycket moln, skurar och åska. Sedan är det vissa områden som får det lite mer soligt och inte så mycket skurar alls, säger Sofia Söderberg vid SMHI.
Det ostadiga vädret ser ut att fortsätta i nästa vecka, med nya omfattande lågtryck och regn.
Gå till toppen