Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fynd i Belgien knyts till försvunnen Malmöbo

2017 försvann en Malmöbo i 20-årsåldern spårlöst i Hallsberg. Nu har en död man påträffats i Belgien och polisen utreder om det är han.

22 maj 2017 var Malmöbon på väg hem från Falun men han försvann spårlöst från tågstationen i Hallsberg.
Via övervakningskameror kunde polisen se att mannen klivit av tåget i Hallsberg. Hans väskor hittades i närheten av stationen. Men han återfanns aldrig.
Internationella efterlysningar och flera sökinsatser har varit förgäves.
Men nu kan ett genombrott i sökandet skett, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om.
Kroppen av en död man hittades i Belgien och man misstänker att det kan röra sig om Malmöbon eftersom den avlidnes DNA matchade med Malmöbons.
Men ytterligare tester behöver göras för att fastställa den avlidnes identitet.
– Det enda vi i nuläget vet är att den hittade kroppen har legat i vatten, sannolikt en längre tid, därför lär det dröja innan man med säkerthet vet vem han är, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisen i Bergslagen.
Missing people har bland andra deltagit i sökandet efter den försvunne Malmöbon. Obs! Bilden är tagen i samband med sökandet av en annan person.Bild: Mikael Fritzon/TT
Det finns inga uppgifter om polisen misstänker att brott har begåtts eller hur länge det kommer att dröja innan man med visshet vet om den avlidne är Malmöbon.
– Vi känner inte till den belgiska polisen rutiner men erfarenheten från Sverige säger att det kan röra sig om dagar, säger Stefan Dangardt.
Gå till toppen