Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Karlsson om Johaug: ”Imponerande”

Therese Johaug tog NM-guld på 10 000 meter. Om Frida Karlsson hade hängt med sin norska konkurrent på löparbanan? – Det är inget som är viktigt för mig, säger 19-åringen.

Frida Karlsson. Arkivbild.Bild: Naina Helén Jåma/TT
En av sommarens stora skidnyheter har handlat om löpning. Therese Johaug tog guld i norska mästerskapen på 10 000 meter och tiden, 32.20,87, hade räckt för att kvala in till friidrotts-EM 2020 och det var också den bästa tiden på distansen i ett norskt mästerskap någonsin.
– Det var imponerande, verkligen. Bra jobbat, säger Frida Karlsson.
VM-guldmedaljören, som själv har tävlat för Sverige i långdistanslöpning på ungdomsnivå, vill dock inte spekulera i om hon hade kunnat tänka sig att göra något liknande som Johaug.
– Jag har inte sprungit mycket på bana på slutet alls, det längsta jag har sprungit på bana förut var väl 3 000 meter, så det är väldigt svårt att säga och spekulera i.
TT: Hade du hängt med Johaug på löparbanan?
– Jag har verkligen ingen aning. Det är inte något som är viktigt för mig att spekulera i heller. Det är skidåkningen jag satsar på och det är det jag ska träna för att bli bra på också.
Även Charlotte Kalla har noterat Johaugs framfart på 10 000 meter.
– Jag har sett att hon sprang väldigt snabbt. Jag är imponerad över hennes kapacitet.
TT: Hade du hängt med?
– Nä, absolut inte. Jag ska försöka utmana när vi får skidor under fötterna.
Gå till toppen