Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kreativa krögaren har lärt sig kompromissa med golfspelarna

Krögaren Mathias Nolin hatar att slänga råvaror och tillagar hellre närproducerad griskind än dyr oxfilé. Hans kreativa matlagning står i bjärt kontrast till hur Kävlinge golfkrog drevs tidigare.
– Jag måste ha ett kök jag kan stå för, säger han.

I mars i fjor tog Mathias Nolin över Kävlinge golfkrog. Han har tidigare arbetat på Skissernas i Lund och startat finkrogen Meat'd Paté i samma stad. Längtan efter mer tid med familjen fick honom att återvända till sin hemkommun.Bild: Elinor Strand
Mathias Nolin brinner för sin matfilosofi. Då och då har han kanske framstått som kompromisslös enligt somliga av Kävlinge golfkrogs stammisar. De som önskar ett skrovmål på ”kött och potatis” möts istället av en meny bestående av kålrot, bönor, griskind eller skaldjursvelouté.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen