Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Maggio mest spelad inför Way Out West

Veronica Maggio är den artist på årets Way Out West som har flest svenska lyssningar på Spotify. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
Inför årets Way Out West i Göteborg har Spotify sammanställt en lista över de tio artister som har flest lyssningar bland svenska användare. I topp är Veronica Maggio, som i början av sommaren släppte första delen av sitt sjätte album ”Fiender är tråkigt”.
Faktum är att svenska lyssnare verkar älska inhemska artister. Den enda utländska akten som kvalar in på listan är brittiska raparen Stormzy, på en sjundeplats.
”Det är fantastiskt kul att se en stark grupp av huvudsakligen lokala artister i topp när det kommer till musiken som svenska fans laddar upp med inför årets Way out west. Att listan dessutom består av 50/50 kvinnliga respektive manliga artister är också väldigt glädjande utifrån behovet av mer jämställdhet i musikbranschen”, säger Jenny Hermansson, nordisk vd på Spotify, i ett pressmeddelande.
De mest populära Way Out West-artisterna är: 1. Veronica Maggio, 2. Z.E, 3. Dani M, 4. Miriam Bryant, 5. Zara Larsson, 6. Jireel, 7. Stormzy, 8. Cherrie och 10. Seinabo Sey.
Gå till toppen