Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Viktig seger för Lunds BK i bottenmötet

Jesper Möller blev stor hjälte för Lunds BK när laget vann det viktiga bottenmötet mot Eskilsminne i höstpremiären – ett möte som präglades av att båda lagen behövde varenda poäng som kunde uppbringas. Eskilsminne har liksom Lunds BK haft problem framåt under våren och det blev också en målsnål tillställning på Harlyckans IP.

– Vi gjorde en riktigt bra försvarsinsats, jag tycker det blev avgörande för segern. De skapade inte mer än en chans på hela matchen och den kom inte förrän det var tio minuter kvar, menade Jack Majgaard Jensen, tränare i Lunds BK.
Första halvlek slutade mållös, men nästan direkt i andra halvlek klev Jesper Möller, som missade delar av våren på grund av skada, fram och gjorde vad som skulle bli det matchavgörande målet i den 49:e minuten. Utöver målet hade Lunds BK ett par farliga omställningar, men inget nära att resultera.
Lunds BK fick med segern lite välbehövligt häng i botten även om man får stanna kvar på jumboplatsen ett tag till. Sju lag ligger dock inom sex poängs marginal, det är tätt vid kvalstrecket.
– En mycket viktig seger detta såklart och en väldigt stark laginsats. En välförtjänt vinst, tyckte en lättad Jack Majgaard Jensen.
Gå till toppen