Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Det är nedskräparna som är det stora problemet – inte skräpets material

Även om skräpet är av naturen skapat och efterhand kommer att ruttna bort, kommer det att ligga där på marken som kadaver tillsammans med servetter och annat nedbrytbart och göra både badstränder och rastplatser ogästvänliga, skriver Axel V Welin.Bild: Nora Lorek/TT
I lördags parkerade jag bilen på Järnvägsgatan i Limhamn, gick femtio meter till en zooaffär i närheten. I rännstenen på min väg till affären passerade jag sju pappmuggar som innehållit kaffe eller läsk, fem hopskrynklade cigarettpaket, en papperspåse från en hamburgerrestaurang samt tre ölburkar. Inget av detta var plast! I måndags vallade jag och min hustru vår dotters hund i Limhamns industriområde. Där låg på trottoaren en papperspåse med innehåll från en hamburgermåltid, flera cigarettpaket och annat skräp på var och varannan meter. Inget av plast!

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen