Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt farligt föremål vid Monbijouskolan – barn fast bakom avspärrningarna

Avspärrningarna på Norra Skolgatan har hävts. Polisen spärrade av vid lunchtid för att kontrollera ett misstänkt farligt föremål, som nu ska undersökas närmare. Ett 25-tal barn hölls inne i skolan medan polisen arbetade utanför.

– Belägringen är över, det är avblåst! konstaterar Sussi Sundblad, Monbijouskolans rektor strax efter att avspärrningarna tagits bort.
Vid tolvtiden på torsdagen spärrades delar av Norra Skolgatan i Malmö av på grund av ett misstänkt farligt föremål på Monbijougatan. Vid halv tre på eftermiddagen hävdes avspärrningarna igen. Polisen skriver på sin hemsida att de nu ska undersöka det misstänkta föremålet.
– En inringare har observerat detta här föremålet, sen har polispatrullen som var först på plats reagerat på det här föremålet, som kan vara farligt. Det var inte ett föremål som är en naturlig del i det området där det hittades, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.
Till en början var Norra Skolgatan är avspärrad från korsningen med Friisgatan, förbi Monbijougatan och ner till Spångatan. Avspärrningarna krymptes sedan till Monbijouskolans gård. Vid halv tre hävdes avspärrningarna helt.Bild: Moa Dahlin
Inne i Monbijouskolan var fritidsverksamheten igång när larmet gick, cirka 25 barn och deras personal hölls instängda på skolan under tiden som polisen arbetade utanför. Rektor Sussi Sundblad berättade att de kände sig lugna och trygga, och att personalen under tiden avspärrningen varade ringde runt till barnens vårdnadshavare för att berätta vad som pågår.
– Vi ville inte att de skulle se informationen i någon nyhetsflash och bli rädda. Vi har det bra. Några barn pysslar, andra tittar på film, någon spelar schack och snart är det dags för mellanmål.
– Vi har sagt till barnen att polisen håller på och undersöker ett föremål som de hittat och att vi ska hålla oss ur vägen så att de kan göra sitt jobb, sade Sussi Sundblad.
Avspärrningen sträckte sig inledningsvis från Norra Skolgatan där den korsar Friisgatan och ner till korsningen med Spångatan. Strax före klockan två på eftermiddagen krymptes avspärrningen till ett område inne på Monbijouskolans skolgård. Vid halv tre hävdes avspärrningen helt.
En av Sydsvenskans reportrar såg själv två polismän vid en halvöppen väska som stod placerad intill Monbijouskolans staket. Polisen vill inte bekräfta om väskan är det farliga föremålet.
Gå till toppen