Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Två misstänkta för mordförsök vid Vendelsfridsgatan

En person skadades vid en skottlossning i grönområdet mellan Vendelsfridsgatan och Hedåkersvägen under torsdagseftermiddagen. Vittnen i området berättar att de hörde flera skott avlossas. Två personer misstänks nu för mordförsök, en av dem anhölls under torsdagskvällen.

Polisens hundförare säkrade spår på platsen.Bild: Patrick Persson
Den skadade mannen fördes till sjukhus. Enligt polisen är han i 25-årsåldern och hans skador är inte livshotande.
Polisen larmades om händelsen 16.49. Ett område där polisen tror att skjutningen har skett spärrades av. Polisen hörde vittnen på plats och genomförde en teknisk undersökning under kvällen.
–Det har varit en del uppringare och säkert någon som sett vad som hänt, så får vi se om de kan hjälpa oss att sätta samman händelseförloppet, säger Calle Persson.
Ett område vid hundrastgården spärrades av.Bild: Patrick Persson
– Tidigt på torsdagskvällen greps två personer, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen i Malmö.
En av dem släpptes på fri fot igen, men är fortfarande misstänkt för mordförsök. Den andre anhölls, också misstänkt för mordförsök.
Läs också Misstänkt skottlossning på Nydala – skadad man förd till akuten
Grannarna Gunnel Karlsson och Lena Håkansson hörde skotten på torsdagens eftermiddag.Bild: Patrick Persson
Skjutningen inträffade ungefär ett dygn efter en skottlossning på Nydala.
Lena Håkansson bor i ett flerfamiljshus med en balkong som vetter mot grönområdet.
– Det var så distinkta ljud så jag förstod direkt att det inte var vanliga smällare eller så.
– Sedan såg jag såg honom mellan träden från balkongen. Han låg på marken och rullade runt och skrek att någon skulle ringa ambulans.
Nu står hon utanför huset tillsammans med grannen Gunnel Karlsson som väcktes av skotten. Polisens avspärrningar runt brottsplatsen börjar bara några meter från deras port. Vittnen från platsen uppgav olika antal skott med Gunnel Karlsson är säker på sin sak.
– Jag låg där och räknade, ett, två, tre och upp till sex skott i snabb följd och sedan liten paus innan det sjunde kom, säger hon.
Tidigare har hon sett personer som mer eller mindre öppet säljer narkotika i området. Några gånger har hon konfronterat dem.
– Då blir de ju inte glada men jag blir så arg så jag tänker inte riktigt. Men rädd för dem är jag inte. Det vägrar jag.
De båda grannarna känner sig inte personligen hotade av den kriminella verksamheten. Men den allmänna känslan för området påverkas.
– Jag sa till en granne igår. Att nu har det varit Kroksbäck, Holma och Nydala så då är det nog vår tur snart. Och så blev det, säger Gunnel Karlsson.
– Det är väldigt obehagligt och jag tänker på alla barnen som bor här alldeles nära. Och tänk om detta hänt när man själv var ute med hunden. Det känns inte lika tryggt längre. Så nej, det var inte så här vi hade tänkt det när vi flyttade hit, säger Lena Håkansson.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen