Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SMHI varnar för stora regnmängder

SMHI varnar för stora regnmängder på flera håll i landet under torsdagseftermiddagen och kvällen. – Det kan bli väldigt mycket regn på kort tid, säger Linus Dock på SMHI.

SMHI varnar för mycket regn på kort tid på flera håll i landet. Arkivbild.Bild: Sofia Tanaka/TT
Det kommer att bli en blöt torsdagseftermiddag och kväll på flera håll i landet. Särskilt landets sydvästra och mellersta delar kan få stora regnmängder på kort tid, enligt SMHI.
– Götalands sydvästra delar, norra Svealand och södra Norrlandskusten kan få mycket regn och även åska. Längs Upplandskusten och upp över Gävleborg kan det bli särskilt kraftiga skurar, säger Linus Dock, meteorolog på SMHI.
Regnet kommer enligt prognosen att hålla i sig under kvällen, för att sedan mattas av under natten. Exakt var regnet kommer att falla går inte att säga, enligt Dock.
– Det kommer att vara lokala åskskurar, så vissa platser kanske inte får något regn alls, medan andra får väldigt mycket.
SMHI:s definition vid risk för stora regnmängder är att det kan falla upp till 35-50 millimeter regn på kort tid.
– Det innebär bland annat att det finns en viss risk för översvämningar i källare, dagvattensystem och vägar. Men osäkerheten i vädret är fortfarande stor, säger Linus Dock.
Fakta

Här kan regnet falla

SMHI varnar under torsdagseftermiddagen för stora regnmängder (upp till 35-50 millimeter på kort tid) i:

Hallands län

Skåne län

Dalarnas län (utom Dalafjällen)

Uppsala län

Stockholms län

Gävleborgs län

Västernorrlands län

Källa: SMHI

Gå till toppen