Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sex bilister förlorade körkortet på 25 minuter på Västkustvägen

Under 25 minuters hastighetskontroll vid Spillepengen under onsdagen blev sex förare av med sina körkort. En körkortslös man stoppades först en gång och anmäldes. En stund senare återkom han och stoppades igen.

Det var klockan 14.05 igår som ett antal poliser och aspiranter ställde sig för att kontrollera hastigheten på Västkustvägen vid Spillepengen i Malmö.
– Det är en sträcka där vi erfarenhetsmässigt vet att man ofta kör för fort, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Den förförståelsen skulle visa sig korrekt. Hastighetsbegränsningen på platsen är 70 kilometer i timmen,
Det var så pass stor andel fordon som höll högre fart att polisen fick besluta sig att enbart fokusera på dem som körde mer än 31 kilometer i timmen för fort – gränsen för att förlora körkortet.
Sex förare blev av med förarlicensen under de 25 minuter som kontrollen pågick.
En ung man som stoppades av polis på väg till kontrollen visade sig helt sakna körkort.
– Han blev anmäld för olovlig körning. Fem minuter senare kom samme unge man tillbaka bakom ratten i samma bil. Nu blev han istället anmäld för grov olovlig körning, säger Nils Norling.
Enligt uppgift ska mannen inte ha återkommit en tredje gång.
Gå till toppen