Annons

Annons

Annons

Malmöfestivalen

Malmö
Bong testar festivalmaten

Den trendiga gula baljväxten lupinbönan gör debut i form av tempeh på årets festival. Här finns också japanska, spanska och italienska rätter. Bland mycket annat, förstås. Vår matkritiker Bong gjorde en testrunda på festivalens första dag och hittade en riktig pangrätt: en japansk pannkaksomelett som smakar som om den serverades på krogen. I Japan.

Text

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Tabemasu Ka-Jen.

Bild: Hussein El-alawi

Annons

Den här rätten är varken bra eller dålig i sitt grundutförande. Det är stekta nudlar, grönsaker och sås. Snabb bukfyllemat – eller bara fyllemat. Men med rätt råvaror kan den förvandlas till en vanebildande delikatess som går att raffinera i all oändlighet. Här har man kommit halvvägs fram till något roligare, genom att lägga både wasabimajonnäs och gari på toppen. Men fläskköttbitarna är sega och blekstekta och grönsakerna har tappat stunsen. Slutprodukten blir tillräckligt stabil för att fungera som funktionell energidepå framåt småtimmarna.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan