Annons

Annons

Malmöfestivalen

Malmö
Bong testar festivalmaten

Den trendiga gula baljväxten lupinbönan gör debut i form av tempeh på årets festival. Här finns också japanska, spanska och italienska rätter. Bland mycket annat, förstås. Vår matkritiker Bong gjorde en testrunda på festivalens första dag och hittade en riktig pangrätt: en japansk pannkaksomelett som smakar som om den serverades på krogen. I Japan.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

Tabemasu Ka-Jen.

Bild: Hussein El-alawi

Annons

Den här rätten är varken bra eller dålig i sitt grundutförande. Det är stekta nudlar, grönsaker och sås. Snabb bukfyllemat – eller bara fyllemat. Men med rätt råvaror kan den förvandlas till en vanebildande delikatess som går att raffinera i all oändlighet. Här har man kommit halvvägs fram till något roligare, genom att lägga både wasabimajonnäs och gari på toppen. Men fläskköttbitarna är sega och blekstekta och grönsakerna har tappat stunsen. Slutprodukten blir tillräckligt stabil för att fungera som funktionell energidepå framåt småtimmarna.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy