Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Möllan-baren Belle såld – Njutbars ägare tar över

En av Malmös främsta cocktailbarer får snart en ny ägare. Den gamla ägartrion lämnar Belle i slutet av september och sen tar Njutbars ägare Shaikat Biswas över lokalen vid Möllan. Planen är att behålla allt som tidigare, fast med ett större matutbud.

Belle hette tidigare Belle Epoque.Bild: Mårten Svemark
I tio år har Belle Epoque, som nu heter bara Belle, varit en av de ledande krogaktörerna i Möllans krogliv. 2009 drog de igång på Norra Skolgatan och då låg restaurangen Tempo tvärs över gatan. På senare år har de valt att fokusera mer på cocktails än på mat och när Malmös bästa cocktailbarer utses brukar Belle ligga i toppskiktet.
Men på senare år har har delägaren Martin Jönsson haft fullt upp på Boulebar vid Drottningtorget, medan delägare nummer två, Adrian Ndreca, drivit kaféet Atrium i Slottsstaden.
– Vi har känt att vi behöver förändring, säger den tredje delen i ägartrion, Linus Montán Elveroth.
Därför har Belle legat ute till försäljning en längre tid och nu står det klart att baren får ny ägare från och med den 1 oktober. Då tar Shaikat Biswas över. Han har drivit restaurangen Njutbar på Stora Nygatan i Malmö sedan i november förra året. Där tog han över efter en långvarig tidigare ägare utan att ändra i koncept eller namn. Likadant blir det nu.
– Jag ska inte ta bort något och jag vill gärna behålla personalen. Vi kommer däremot att lägga till lite mer mat. Vi har väldigt populär mat här på Njutbar med burgare, soppor och sallader, så det blir samma mat på Belle, säger Shaikat Biswas som lämnade hemlandet Bangladesh för att plugga i Malmö.
Innan han tog över Njutbar hade han jobbat på Möllan-ställen som Källan och Golden Shiva som kock och bartender, men kände att det var dags att jobba för sig själv.
Eftersom han inte tänker ändra något i konceptet är planen att öppna direkt vid övertagandet den 1 oktober.
– Idag har Belle bara öppet fyra kvällar i veckan, men vi tänker hålla öppet alla kvällar, säger Shaikat Biswas.
För den nuvarande delägaren Linus Montán Elveroth är det ett känslomässigt ögonblick att ha sålt verksamheten.
– Det känns väldigt fint och skönt personligt att få lämna en plats när den fortfarande är vacker. Vi kommer att sakna alla våra gäster och arbetskamrater. Belle har blivit som en liten familj. Vi lämnar med både sorg och glädje, säger Linus Montán Elveroth.
Vad händer för din del nu?
– Nu ska jag skaffa ett jobb där jag inte behöver vara chef. Sen dyker det säkert upp fler möjligheter, säger Linus Montán Elveroth.
Håll koll på Malmös krogliv – följ Dygnet Runt på Instagram
Gå till toppen