Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Redhawksprofilen slutar: ”Surrealistisk upplevelse”

Danska Redhawksprofilen Kim Staal, 41, har gjort sitt som hockeyspelare och summerar en karriär där han var med om att lyfta dansk hockey och spelade över 400 matcher i SHL.

Danmarks Kim Staal under ishockeymatchen mellan Sverige och Danmark den 18 april 2014 i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
Kim Staal flyttade till Sverige för spel i Malmö Redhawks som tonåring 1994 och utvecklades till en stor profil i klubben, så småningom med smeknamnet "Staalmannen".
I SHL blev det sammanlagt 363 matcher i grundserien och ytterligare 90 slutspelsmatcher, dessutom 90 allsvenska matcher.
De mesta för Malmö Redhawks, men dansken representerade även Modo, Linköping och HV71.
41-åringen hann även med spel i USA, Japan, Tyskland och Danmark förstås, där han inledde och avslutade karriären i Herlev Eagles.
Kim Staal i Malmö Redhawks 2010.Bild: RICKARD NILSSON
– Just nu glädjer jag mig åt att vara ledig på helgerna på vintrarna och på så sätt få ett mer normalt liv, säger Kim Staal till danska TV2.
– Samtidigt vet jag att jag kommer att sakna träningarna och matcherna, det blir ett tomrum.
I dansk hockey är Kim Staal en legendar som spelat 214 landskamper och var med om att föra landslaget till A-VM 2002.
– Det var fullständigt surrealistiskt. Vi sprang omkring som i ett rus under tre, fyra veckor även efter att vi hade kommit hem, säger Kim Staal.
I ett inlägg på Facebook tackar Kim Staal särskilt ungdomstränare och ledare i Herlev och Malmö Redhawks.
Herlev Eagles planerar att ha en så kallad testimonial-match för Kim Staal med tidigare landslagsspelare, svenska profiler och Herlevspelare.
Gå till toppen