Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Martin Hallgren: Så satsar Sydsvenskan på Malmöfestivalen

Musik, människor och mat som man aldrig hör talas om under resten av året.

I dag går startskottet för Malmöfestivalen, Sveriges största och bästa stadsfestival. I åtta dagar bjuds Malmöbor och besökare på en lång rad kulturella och kulinariska upplevelser. Självklart är Sydsvenskan på plats och i år satsar vi lite mer än vanligt.
Förutom att bevaka folklivet, provsmaka maten och recensera konserterna finns vi på plats i en container på Mälarbron vid Malmö C hela nästa vecka, måndag till fredag klockan 11-14.
På måndag är sportkrönikör Max Wiman på plats för att snacka MFF och annan sport. På tisdag möter kulturskribenten och ölkonnässören Håkan Engström läsarna.
Dag tre flyttar vår uppmärksammade dialektsatsning "På ren skånska" ut i festivalvimlet. Då är dialektforskaren Mathias Strandberg på plats tillsammans med chefredaktör Pia Rehnquist och redaktionschef Marcus Ekdahl.
På torsdag träffar Sydsvenskans "lokalhistoriker" Martin Andersson Malmöborna och på fredag avslutas vår festivalmedverkan med att den flerfaldigt prisbelönade reportern Jessica Ziegerer berättar om hur vi jobbar med grävande journalistik.
Under hela vecka kommer även en jourhavande reporter vara på plats i vår container på bron. Ta med ett nyhetstips, en Malmöfråga, eller berätta varför vi borde skriva en artikel om dig eller någon du känner. Dessutom kommer våra fotografer att ta sig runt till olika platser i stan för att dokumentera festivalen i bilder.
Vi ses ute i vimlet.
Gå till toppen