Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Trump fick brev från Nordkoreas ledare

USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un på gränsen mellan Nord- och Sydkorea den 30 juni.Bild: Susan Walsh/AP/TT
Donald Trump säger att han har fått ett nytt ”mycket vackert” brev från Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Den amerikanske presidenten utesluter inte ett nytt möte mellan de två.
Trump, som uttalade sig för journalister i Washington, yttrade inget om möjlig tidpunkt för ett eventuellt fjärde möte mellan honom och Kim. De träffades senast i juni på gränsen mellan Nord- och Sydkorea och kom överens om att återuppta samtalen om Nordkoreas kärnvapenprogram och robottester. Trots det har Nordkorea genomfört ännu en serie robottester sedan dess.
I brevet förklarar Kim varför de nya testerna genomförts, enligt Trump. Det ska ha varit i protest mot de gemensamma militärövningar som USA och Sydkorea genomför regelbundet.
– Vet ni, jag har heller aldrig gillat dem, säger Trump om militärövningarna.
Gå till toppen