Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blandat på Asienbörserna

Blandad kursutveckling i Asien. Arkivbild.Bild: Koji Sasahara/AP/TT
De ledande Asienbörserna rörde sig åt olika håll under veckans sista handelsdag. Tokyobörsen steg, med stöd av oväntat starka japanska BNP-siffror för andra kvartalet. Men i Kina föll kurserna efter svag inflationsstatistik.
I Tokyo hade både Nikkei 225-index och det bredare Topixindex vid stängningen gått upp med 0,4 procent. Japans BNP växte med 0,4 procent mellan första och andra kvartalet, vilket var betydligt mer än väntat.
Hongkongbörsens Hang Seng-index hade klockan 8, svensk tid, fallit med 0,1 procent, samtidigt som Shanghais kompositindex hade backat med 0,3 procent. De kinesiska producentpriserna föll i juli för första gången på tre år, vilket lett till förnyad oro för deflation i Kina, enligt Reuters.
Seoulbörsens Kospiindex låg på plus 1,1 procent och Bombaybörsens Sensex hade stigit med 1,0 procent. Taiwans Weighted index stängde 1,0 procent högre än dagen före.
Gå till toppen