Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Borgeby kammade noll trots bättre spel

Trots att Borgeby spelade upp sig ett par nivåer mot förra veckans magplask, räckte det inte till poäng mot IFK Kalmar, som vann med 3–1 efter att ha kontrat in det sista målet i slutminuterna.

Borgeby var, sett till sina chanser, värt oavgjort.
– Jag tycker det, det var faktiskt en av våra bästa insatser i år. Jag kan inte begära mer, menade Borgebys tränare Patrik Persson.
Om den mentala inställningen var ett problem förra veckan, såg det desto bättre ut mot IFK Kalmar. Trots tvåmålsunderläge och ett hemmalag som var spelförande, låg Borgeby på och skapade chanser. När reduceringen kom genom Fanny Flyckt med en knapp kvart kvar att spela var den rättvis. Och Borgeby hade bud på mer.
– Det var bollar på mållinjen och öppna lägen som bara var att sätta i mål, men deras målvakt måste gjort sitt livs match, konstaterade Patrik Persson bistert.
Borgeby gick ner på trebackslinje för att slutforcera, men istället tack IFK Kalmar upp och gjorde avgörande 3–1 i 85:e minuten.
– Det är som det är, lag i medvind har marginalerna med sig. Men vi var värda poäng och skapade också chanser till det, tyckte Patrik Persson.
Problemet, förutom en storspelande motståndarmålvakt, var liksom tidigare under säsongen en måltjuv.
– Vi saknar kanske en sådan där striker som gör 15 mål per säsong. Men sett till insatsen måste vi ändå vara nöjda, menade Patrik Persson.
Gå till toppen