Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Edwards debutmålskytt:” Var som Alan Shearer”

Det tog endast sex minuter för Djurgårdens nyförvärv Curtis Edwards att presentera sig för hemmafansen. På en frisparksretur satte han ledningsmålet som banade väg för ytterligare tre poäng när tabellettan Djurgården krossade Sirius med 4–0. – Jag kände mig som Alan Shearer. Jag vet inte vad som hände, säger engelsmannen.

Curtis Edwards jublar efter sitt mål i debuten när Djurgården slog Sirius med 4–0.Bild: Maja Suslin/TT
På pappret pågick tillställningen i 93 minuter. I praktiken var den över redan efter drygt fem minuter.
För med Axel Björnström tidigt utvisad samtidigt som Djurgården gjorde 1–0 i samband med frisparken därefter var uppförsbacken redan då allt för brant att bestiga för Sirius.
Målskytt i den sjätte minuten var Curtis Edwards som därmed fick en lysande start i sin nya klubb – engelsmannen värvades från Östersund i slutet av juli och debuterade i den blårandiga tröjan.
– Vi dominerade och det var viktigt för mig att jag fick bevisa att jag kan spela här. Men det var bara en match, förhoppningsvis är fansen lika glada med mig efter 50 matcher också, säger Curtis Edwards.
TT: Var det den här starten du drömde om?
– Ja, såklart. Jag tror inte det hade kunnat bli bättre faktiskt. Jag är väldigt exalterad över framtiden.
Efter matchen menade Edwards att han kände sig som Englands före detta landslagsforward Alan Shearer, som terroriserade Premier League-försvaren på 1990- och 2000-talet.
Djurgården har varken gjort flest mål i allsvenskan (Hammarby), eller släppt in minst mål (AIK). Men under tränarduon Bergstrand/Lagerlöf har laget arbetat upp en trygghet i spelet som har gett en förlustfri period som nu sträcker sig knappt tre månader.
Det märktes den här gången också.
Sirius höll efter mardrömsstarten ett improviserat krismöte vid mittplanen – men det hjälpte inte. Mohamed Buya Turay och Jonathan Ring utökade ledningen två gånger om i den första halvleken.
– Vi hamnar i ett extremt tufft läge i och med utvisningen. Där föll vår matchplan och i stället tvingades vi försvara oss, vilket vi gjorde rätt dåligt, säger lagets tränare Mirza Jelecak.
Den andra halvleken var inte riktigt lika händelserik som den första – konstigt vore det annars.
I stället kunde hemmafansen jubla hem en bekväm 4–0-seger sedan Fredrik Ulvestad nickat in Djurgårdens fjärde mål med några minuter kvar.
– Jag är väldigt nöjd med spelarnas insats i dag. Det här var en av våra bättre matcher offensivt, säger Djurgårdens Thomas Lagerlöf.
Vinsten innebär att Djurgården har vunnit fyra raka matcher utan att släppa in ett enda mål bakåt. Det är dessutom tabellettans elfte raka match utan förlust – senast laget förlorade var i derbyt mot AIK i maj.
Sirius tunga period fortsätter däremot. Laget har nu förlorat tre matcher i rad och är fyra poäng från en nedflyttningsplats.
– Vi har mött bra lag men klart att om man släpper in fyra mål i dag och fyra mot Häcken senast tar det på energin i gruppen. Vi måste ladda om inför kommande matcher, säger Jelecak.
Gå till toppen