Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skottskadad man anhållen för mordförsök i Rosengård centrum

En äldre man sköts i Rosengårds centrum vid lunchtid på lördagen. Den misstänkte skytten stannade kvar och lät sig gripas. Han och en till är anhållna för mordförsök.

Två personer greps efter en skottlossning.Bild: Patrick Persson
En man fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit skjuten i Rosengårds centrum strax före klockan 12 på lördagen.
Enligt uppgifter till Sydsvenskan ska den man som misstänks vara skytten ha stannat kvar på platsen och inväntat polis och ambulans.
Senare meddelade Åklagarmyndigheten att två personer, varav en är mannen som skottskadades, anhållits misstänkta för mordförsök.
– Två personer har blivit anhållna på sannolika skäl misstänka för försök till mord, säger Helena Ekstrand vid Åklagarmyndighetens pressjour.
Mannen som skottskadades vårdades kortvarigt på sjukhus och befinner sig sedan 17.56 i polisens förvar tillsammans med den andra anhållne.
Polisen vill inte säga var de två personerna greps.
– Jag kan inte gå närmre in på det just nu. Hur det ser ut med misstankar vill jag inte heller gå in på, säger Katarina Rusin vid polisens regionledningscentral.
Den skjutne mannen fördes bort i ambulans. Enligt de första uppgifterna på platsen verkade han lindrigt skadad.Bild: Patrick Persson
Skottlossningen inträffade vid parkeringen utanför i Rosengårds centrum. Enligt uppgifter till Sydsvenskans fotograf på platsen satt den skadade mannen i en bil när han blev beskjuten.
Den man som lades på bår och fördes bort av ambulanspersonal uppvisade inga skador på överkropp eller huvud, vad Sydsvenskan kunde avgöra från bakom avspärrningarna.
Han var vid medvetande och kunde kommunicera med räddningspersonalen.
En stor del av parkeringen spärrades av och polisen fick förklara för folk att de inte kunde komma åt sina bilar för tillfället.
– När teknikerna är färdiga, det kan ta en en stund. Så länge vi är här så är det ingen som får en p-bot, sa en polis till en man vid avspärrningen.
Polisens tekniker söker spår efter skjutningen där en äldre man blev lindrigt skadad.Bild: Kenan Habul
Vid 13.20 anlände polisens brottsplatsundersökare, teknikerna, för att leta spår. De var särskilt intresserade av en Opel Astra av äldre modell, som bärgades från platsen.
Vid 14.33 meddelade polisen att den tekniska undersökningen var klar och att avspärrningarna hade hävts.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen