Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Jag tror att vi ska vara rädda om Postnord

Personalen i Postnord gör ett fantastiskt jobb, skriver Sven-Hugo Mattsson.Bild: Mats Roslund
Svar till Henrik Scheutz, Sydsvenskan 13 juli 2019.
Skandalföretag kallar Henrik Scheutz Postnord. Han pekar på flera portohöjningar, nu kostar ett brev, upp till 50 gram, 9 kronor. För det kan du skicka ett brev i hela Sverige. Dyrt? Galenskap kallar Henrik Scheutz Postnords tankar om varannandagspost. Tja, konkurrenten Bring/Citymail delar bara ut var tredje dag. Som det är nu har Postnord alla kraven som andra utdelningsföretag slipper. Att dela ut post i hela Sverige alla dagar mellan måndag till fredag. Postnord kan inte som Bring försämra servicen själv. Din jämförelse med Postverket 1978 är varken relevant eller rättvis. Då hade Postverket monopol på brevet. Det är skillnad mot nu när det råder full konkurrens.
Jag tror vi skall vara rädda om Postnord. Jag tror det är en tidfråga när vi inte har utdelning alls eller i en annan och betydligt sämre form. Detta på grund av att breven kommet vara så få att daglig utdelning inte är ekonomiskt försvarbart.
Jag håller också med chefen Peter Hesslin om att personalen i Postnord gör ett fantastiskt jobb.

Sven-Hugo Mattsson

Postiljon emeritus
Gå till toppen