Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt avskrivs från gammalt mordfall

Mannen som förekommit i utredningen i över 20 år och delgavs misstanke 2017 är inte längre misstänkt. Arkivbild.Bild: Mikael Fritzon/TT
Den man som delgavs misstanke om mord på den 22-åriga kvinnan som försvann i Mariestad 1992 är inte längre misstänkt, rapporterar P4 Skaraborg. Åklagaren valde nyligen att avskriva mannen som misstänkt i utredningen.
– I och med att han varit misstänkt i nästan två år så är det ganska länge, och då bör man inte vara det längre i en sådan här utredning, säger kommissarie Lars Johansson i Skövde, till P4 Skaraborg.
Mannen har varit aktuell i utredningen i över 20 år men hela tiden nekat att han haft någonting med kvinnans försvinnande att göra.
Bland annat grundades misstankarna mot mannen på att han setts tillsammans med kvinnan den aktuella natten samt att han saknade alibi och lämnat motsägelsefulla uppgifter enligt polisen.
Gå till toppen